Op 't Mirnserklif

Het paviljoen ligt op ‘t Mirnserklif. Dit is een keileemrug in de Friese streek Gaasterland ten zuiden van de plaats Mirns (gemeente De Fryske Marren). Het rif is ontstaan tijdens het Saalien door oprukkend landijs en vormde een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en thans nog tegen het water van het IJsselmeer. De nieuwe naam van het paviljoen is Paviljoen ’t Mar. Korte toelichting hiervoor is dat het enerzijds het paviljoen aan de Iselmar ligt, anderzijds is het een eerbetoon aan us mem Marga.

Duurzaam paviljoen

Het paviljoen heeft in het eerste halfjaar van 2021 een enorme transformatie ondergaan. Op de houten spanten, de fundering en een paar binnen muren na is alles volledig nieuwgebouwd met duurzame materialen. Het is een transparant gebouw, waarbij je bij aankomst door het gebouw het IJsselmeer kunt zien. Binnen zijn gezellige zitplekken gecreëerd voor een goed kop koffie of een lekkere borrel, maar zeker ook voor een uitgebreide lunch of diner.

Panoramisch uitzicht

Zodra de eerste zonnestralen gaan schijnen gaan de schuifdeuren open en kun je fantastisch zitten en loungen op het terras en genieten van het panoramische uitzicht over het IJsselmeer.

Webcam