Op 't Mirnserklif

Het paviljoen ligt op ‘t Mirnserklif. Dit is een keileemrug in de Friese streek Gaasterland ten zuiden van de plaats Mirns (gemeente De Fryske Marren). Het rif is ontstaan tijdens het Saalien door oprukkend landijs en vormde een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en thans nog tegen het water van het IJsselmeer. De nieuwe naam van het paviljoen is Paviljoen ’t Mar. Korte toelichting hiervoor is dat het enerzijds het paviljoen aan de Iselmar ligt, anderzijds is het een eerbetoon aan us mem Marga.

Duurzaam paviljoen

Het paviljoen heeft in het eerste halfjaar van 2021 een enorme transformatie ondergaan. Op de houten spanten, de fundering en een paar binnen muren na is alles volledig nieuwgebouwd met duurzame materialen. Het is een transparant gebouw, waarbij je bij aankomst door het gebouw het IJsselmeer kunt zien. Binnen zijn gezellige zitplekken gecreëerd voor een goed kop koffie of een lekkere borrel, maar zeker ook voor een uitgebreide lunch of diner.

Panoramisch uitzicht

Zodra de eerste zonnestralen gaan schijnen gaan de schuifdeuren open en kun je fantastisch zitten en loungen op het terras en genieten van het panoramische uitzicht over het IJsselmeer.

Webcam

't Koepeltsje

’t Koepeltsje was vroeger een begrip. Het stond op de plek waar nu de bar van het paviljoen staat. In 2023 hebben we een replica vorm van ‘t Koepeltsje laten bouwen door Agricola Bouw en herleven oude tijden zich!

 

Het achtkantig bouwwerk, ontworpen door Penta Architecten uit Harlingen, heeft in zijn replicavorm alle kenmerken van eertijd, zoals het rieten dak, de naar buiten openklappende luiken, de houten vlonder rondom en de balpiron op de nok van het dak.

 

Leuk weetje is dat het rieten dak van ‘t Koepelstje niet ver heeft hoeven reizen, het riet is namelijk afkomstig van de oogst in de Mokkebank door Gebr. Roosma Rietdekkers.

 

In de zomer kunt u bij ‘t Koepelstje terecht voor een frisdrank, koffie, verpakt ijs en heerlijk softijs! Ook is het mogelijk op SUP-boards te huren.